Nederlands Film Festival | Speciale premières in GIGANT

Samen met het Nederlands Film Festival brengen we je twee spectaculaire voorpremières die je niet wil missen. Dit jaar vertonen we de openingsfilm Sweet Dreams op 24 september en de slotfilm, Zomervacht op 26 september. De speciale premières worden ingeleid met een persoonlijke videoboodschap waarin de makers je een kijkje achter de schermen geven.  

Over het Nederlands Film Festival
Het Nederlands Film Festival ken je misschien van de Gouden Kalveren, maar er is nog veel meer! Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters en cafés tijdens een van de vele filmvertoningen, unieke evenementen of premières waar jij bij kunt zijn. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 22 t/m vrijdag 29 september 2023.

Sweet Dreams – openingsfilm NFF

24 september – 15:30 uur

Tijdens een suikercrisis in de nadagen van het koloniale tijdperk, overlijdt plotseling de Nederlandse suikerfabrikant Jan. Wanneer, tot de ontzetting van zijn vrouw en zoon, blijkt dat Jans concubine Siti een cruciale rol in zijn testament speelt, komen de familieverhoudingen onder grote druk te staan. Met onder anderen Renée Soutendijk, Hayati Azis, Florian Myjer en Lisa Zweerman.

Zomervacht – slotfilm NFF + inleiding door Gerlinda Heywegen

26 september – 19:30 uur

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn broer Lucien, die verstandelijk gehandicapt is. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement