Meet Your World Festival

Op zondag 5 juni organiseerden Méli-Mélo, De Vrolijkheid, AZC-Apeldoorn, Phoenix, St. Samenspraak, Da Capo en GIGANT het Meet Your World Festival. Het was een spetterende middag vol ontmoetingen, workshops, muziek, dans, verhalen en beeldende kunst. Het festival was een groot succes en bracht mensen samen die elkaar meestal niet vanzelf tegenkomen in het dagelijks leven.

De dag begon met workshops beeldende kunst, buikdansen en djembé spelen. Er was een verhalentent met verhalenvertellers, dialoogtafels van Stichting Samenspraak en de tentoonstelling van kunstlab AZC-Apeldoorn. Voor deze tentoonstelling maakten kinderen en tieners uit het AZC zelf portretten maar ook maskers van hun eigen gezicht: Een mooie kennismaking met deze jonge bewoners uit het AZC en nieuwe wereldburgers.

Daarna was het tijd voor muziek en dans door het Apeldoorns wereldmuziekorkest Méli-Mélo en de Iraanse zangeres Rahella Zoveidat met kinderen en jongeren uit het AZC en van Phoenix Apeldoorn. Anneke Frankenberg van Méli-Mélo en Joanne van ’t Hof van Phoenix hebben in een aantal workshops met kinderen van het AZC muziek gemaakt en gedanst. het resultaat van deze workshop was in onze theaterzaal te zien en te horen.

Het festival werd afgesloten met een spetterend optreden van Étoiles Électriques. Een band die Arabische, Koerdische en Perzische muziek met funky pop combineert. Stichting Da Capo verzorgde de innerlijke mens met de lekkerste hapjes.

We kijken terug op een zeer geslaagd festival, ontstaan door een prachtige samenwerking met Méli-Mélo, De Vrolijkheid, AZC-Apeldoorn, Phoenix, St. Samenspraak en Da Capo.

Het festival werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn en het fonds voor Cultuurparticipatie.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement