GIGANT en CODA ExperienceLab lanceren Digital Media Lab in Apeldoorn

Creative coding, animatie, gamedesign en verschillende manieren van digitaal vormgeven: GIGANT en CODA ExperienceLab bundelen de krachten en openen dit voorjaar een gloednieuw Digital Media Lab in Apeldoorn. Het lab is ingericht met alle ingrediënten om digitale kunst en vormgeving te creëren. Het Digital Media Lab, dat met een workshop Live Coding Electronic Music opent op 21 maart, is gevestigd in de mediaruimte van GIGANT. Het lab sluit aan op programmaonderdelen van zowel de Makerspace van CODA ExperienceLab als vanuit GIGANT. Je kunt het lab ontdekken tijdens de workshops die komende tijd gelanceerd worden én alvast tijdens de open dag van GIGANT op zaterdag 18 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur. 

Met het Digital Media Lab lanceren CODA ExperienceLab en GIGANT dit voorjaar verschillende nieuwe activiteiten. Leer bijvoorbeeld elektronische muziek maken met computercode en algoritmes tijdens de driedaagse workshop Live Coding Electronic Music op 21 en 28 maart en 4 april van 20.00-21.30 uur of doe mee met een tweedaagse training Vectortekenen in Inkscape op 6 en 13 april van 20.00-21.30 uur. In mei ontdek je activiteiten waarbij we onder andere gaan programmeren met spirograafrobots. De activiteiten zijn gericht op zowel de jonge als volwassen maker.  

Het Digital Media Lab is gevestigd in de mediaruimte van GIGANT en is aangesloten bij de Makerspace van CODA ExperienceLab. Naast de programma’s in het collectieve Digital Media Lab worden er masterclasses gelanceerd waarbij het aanbod van GIGANT Cursushuis, CODA Museum en CODA ExperienceLab samenkomen in verdiepende cursussen en activiteiten. Het aanbod is gericht op een combinatie van innovatie, kunst en vakmanschap.  

Wil je op de hoogte blijven van het Digital Media Lab? Houd de websites en social media kanalen van CODA en GIGANT in de gaten voor het laatste nieuws! 

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement