Filmprogramma op Tweede Kerstdag

Filmliefhebbers opgelet! Op Tweede Kerstdag zijn er in ons filmtheater maar liefst drie voorpremières te zien. Bekijk Living, Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song of À Plein Temps als een van de eersten. Daarnaast zie je op 26 december de re-release van de film Mulholland Drive van David Lynch. Als kers op de taart is ’s middags Downton Abbey: A New Era in GIGANT te zien. Liever samen met je kleintje Tweede Kerstdag spenderen? Kijk dan de kinderfilm Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland of Yuku en de Himalayabloem!

Living

Williams (Bill Nighy), veteraan en ambtenaar, verliest zich in de bureaucratie van de wederopbouw van het Engeland na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl het eindeloze papierwerk zich opstapelt, ontdekt Williams dat hij niet meer lang te leven heeft. Zijn diagnose dwingt hem om zijn leven in eigen handen te nemen, en – geïnspireerd door de levenslust van zijn nieuwste collega Margaret – iets moois achter te laten voor de volgende generatie. 

Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

In verschillende hoofdstukken duiken we in Cohens carrière en de ontstaansgeschiedenis van Hallelujah. Een nummer waar hij zeven jaar aan werkte, en dat op papier meer dan honderdvijftig coupletten telde. Door een onwillige platenbaas stierf de single bij de release direct een zachte dood. Maar door een lange reeks covers – waaronder die van Jeff Buckley – werd het nummer weer tot leven gewekt.

À Plein Temps

À Plein Temps is een indrukwekkend sociaal drama van Éric Gravel, niet in de minste plaats dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy.

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken,
eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat.

Mulholland Drive | 16+

David Lynch’ surrealistische hit over twee vrouwen, dromen, nachtmerries en de horror van Hollywood. Een beginnend actrice (Naomi Watts) – koud geland in LA – ontfermt zich over een aan geheugenverlies lijdende vreemdeling (Laura Harring). Samen proberen ze te achterhalen wie zij is – en wie ze samen zijn.

Downton Abbey: A New Era | 9+

De gehele originele cast van Downton Abbey keert terug voor de tweede film. De familie bereidt zich voor op een vakantie naar Frankrijk. Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa. Zoals gewoonlijk komt een bezoek van de Crawleys met een hoop drama en zal niet alles op rolletjes lopen.

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland | ALL

In Ernest & Celestine: Op avontuur in Brabbelland wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Deze prachtige animatie weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek.

Yuku en de Himalayabloem | ALL

Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement