Film & Muziek

In april en mei vertonen we in ons filmtheater een aantal bijzondere films en documentaires met in de hoofdrol: muziek!

ROH 21/22: La Traviata | 13 & 17 april

Het 19e-eeuws Parijs is een plek vol contrasten: passie en oppervlakkigheid, liefde en lust, leven en dood. Courtisane Violetta zingt enkele van Verdi’s meest gelauwerde aria’s, waaronder het vrolijke ‘Sempre libera’, bij haar aangrijpende en gepassioneerde ontmoetingen met Alfredo en Germont.

13 april live & op 17 april encore

The Sparks Brothers | 14, 17 & 22 april

Hoe kan een rockband tegelijkertijd succesvol, ondergewaardeerd èn enorm invloedrijk zijn en toch door velen over het hoofd worden gezien? Maak een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van Sparks: de favoriete band van jouw favoriete band.

Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring | 15 april

Op 15 april krijg je een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. Op die datum check je de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in onze theaterzaal. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol. 

Incl. Q&A met Rinus Gerritsen

Ennio | 24 april & 5 mei

Sergio Leone liet hem de muziek voor al zijn films componeren. Quentin Tarantino noemde hem zijn favoriete componist. Hans Zimmer, John Williams, maar ook vele rockgiganten waaronder Dire Straits en Metallica werden door hem geïnspireerd. Ennio Morricone is onbetwist een van de meest invloedrijke en legendarische componisten in de filmgeschiedenis. Dit is zijn verhaal.

A-ha: The Movie | 29 april & 8 mei

Take on Me is een van die nummers die nog steeds tot in de uithoeken van de kleinste karaokezalen gezongen wordt. De hit betekende de wereldwijde doorbraak van a-ha. Een droom die de bandleden al van kinds af aan hadden, maar onbereikbaar leek voor een kleine band uit Noorwegen in de jaren ’70. Het succes van a-ha veranderde jongens in één klap in tieneridolen, terwijl ze misschien zelf liever als serieuze rocksterren gezien werden.

This Much I Know To Be True | 11 en 15 mei

In This Much I Know To Be True komt de creatieve relatie tussen Nick Cave en Warren Ellis tot leven wanneer ze samen nummers spelen van hun laatste twee studioalbums, Ghosteen (Nick Cave & The Bad Seeds) en Carnage (Nick Cave & Warren Ellis). Cameraman Robbie Ryan, uiteraard bekend van meerdere grote features maar ook Nick Cave’s laatste concertfilm Idiot Prayer, is ook bij dit project weer van de partij.

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement