Apeldoorns Jazz jeugdorkest

Jongeren uit Apeldoorn en omgeving kunnen vanaf 1 november samen muziek maken in het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest (AJO-Jazz). Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. 

De voorbereidingen startten al in 2019, maar corona vertraagde de start. De jongeren gaan samen muziek maken in een volwaardig jazzorkest, onder begeleiding van ervaren jazzdocenten, waaronder initiatiefnemer, coördinator en koperdocent Robert Hootsen. ‘’Jazz, dus geen klassiek en geen pop, maar wel van alles daartussenin. Improvisatie, samenspel en muziekplezier vormen de belangrijkste ingrediënten, dus ook vette grooves en ruimte voor solo’s” legt hij uit. 

Bijna alle instrumenten kunnen meedoen

Jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar (bij uitzondering kan iets jonger ook) kunnen zich aansluiten. Vereiste is wel dat je een instrument bespeelt op een niveau vergelijkbaar met minimaal 2 jaar muziekles. Het wordt aanbevolen om naast het orkest ook muziekles te nemen. 

In principe kunnen vrijwel alle instrumenten worden geplaatst, al kunnen er praktische beperkingen zijn. Er wordt gebruik gemaakt van eigen instrumenten; (e)-piano/vleugel, drumstel, percussie, marimba, xylofoon, harp, (contra)bas kunnen beschikbaar worden gesteld. 

Wanneer en waar? 

Het AJO-Jazz start op dinsdag 1 november 2022. Elke week is er een repetitie van 18.30 tot 19.30 uur bij GIGANT. In de aanloop naar gezamenlijke concerten wordt samen met andere orkesten gerepeteerd, meestal ook op dinsdagavond. 

Informatie en aanmelden 

Wil je meer weten of wil je aanmelden? Stuur een email naar info@a-jo.nl. Je kunt een paar keer vrijblijvend meedoen en vervolgens lid worden van de vereniging. Algemene informatie staat op www.a-jo.nl en www.goedkoperles.nl

Over de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten 

Het Apeldoorns Jazz Jeugdorkest is onderdeel van de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten. De vereniging kent naast AJO-Jazz nog drie andere orkesten: de Speelgroep (8-12 jaar), Jong-AJO (10-13 jaar) en AJO (12-25 jaar), in een doorlopende leerlijn. AJO-Jazz spelers spelen bij voorkeur ook in het AJO of Jong-AJO mee, permanent of tijdelijk in de aanloop naar een gezamenlijk concert. 

Naast deze orkesten is er het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE), met wisselende samenstelling, dat kan worden ingehuurd voor feesten en evenementen; omvang, samenstelling en repertoire naar wens. 

Samenwerkingspartners zijn GIGANT (faciliteiten, ruimtes, ondersteuning) en muziekdocentenvereniging SPM-A (docenten, optredens, ondersteuning). 

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement