Inleiding & Nagesprek

In februari kun je in ons filmtheater weer terecht voor inleiding en nagesprekken bij verschillende films.

Film + inleiding

Voorafgaand aan de vertoning van de film verzorgt filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen een inleiding. Deze inleiding wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Beau Travail

27 februari

Temidden van de hitte van Djibouti heeft adjudant Galoup zijn draai gevonden. De Franse militair is dolgelukkig bij het vreemdelingenleger. Tot zich op een dag een nieuwe soldaat aanmeldt die sterker, beter en knapper is.

Beau Travail van Claire Denis is losjes gebaseerd op het boek Billy Budd (1888) van Herman Melville. Ook hier speelde een rivaliteit met romantische ondertonen tussen twee mannen in het leger, waar toxische masculiniteit oplaait en gevoelens hard onderdrukt worden.

Denis verplaatste het verhaal van Britse mariniers naar Franse officieren in Oost-Afrika en strikte onder andere Neil Young voor de soundtrack van haar film.


Film + nagesprek

Nabespreken met Bram Rutgers

Tijdens de nabespreking van de film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Bram Rutgers is hierbij de gespreksbegeleider en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Poor Things

12 februari

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door Emma Stone.

Rapito + nagesprek met Bram Rutgers

26 februari

Veteraanregisseur Marco Bellochio’s nieuwste film vertelt een van de meer merkwaardige waargebeurde verhalen uit de Italiaanse geschiedenis. In 1858 werd een zevenjarige jongen uit een Italiaans-Joods gezin gekidnapt door gezanten van de paus. Het blijkt namelijk dat deze jongen als baby in het geniep gedoopt is door het kindermeisje, wat voor het Vaticaan betekent dat de jongen een katholieke opvoeding moet krijgen. Vanaf dan wordt de jonge Edgardo Mortara een speelbal in de strijd tussen het Katholicisme en het Jodendom van Italië in een levensverhaal dat nog vele wendingen zou krijgen. Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

GIGANT tipt

Hele programma
Gigalerie #3 | Tentoonstelling

Gigalerie #3 | Tentoonstelling

zo 16 juni 12:30
Radio Clash – a tribute to The Clash

Radio Clash – a tribute to The Clash

za 15 februari 2025 20:30
Kaas- en Wijnavond

Kaas- en Wijnavond

za 27 juli 20:00
Speciaalbieravond

Speciaalbieravond

za 06 juli 20:00
The Kik

The Kik

wo 19 maart 2025 20:00
Open Huis Beeldende Cursussen

Open Huis Beeldende Cursussen

zo 16 juni 13:00

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement