Het programma van de eerste drie zondagen in 2019 is bekend: 

De Huisband: Guus Essers band

De beide (destijds) Ugchelense broertjes Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Nadat de wilde Hairs wat kwijt zijn volgt dan een periode van conservatorium, begeleiden van artiesten, plaatopnames, radio-uitzendingen en naast de muziek: verder studeren en vooral: veel spelen! Guus heeft ondertussen al jaren een bloeiend adviesbedrijf en Cees is als docent en decaan aan een middelbare school in Arnhem verbonden.

Drummer Jan ter Maat jr volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band, en dat op weergaloze manier. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Naast het spelen is Jan werkzaam als slagwerkdocent in Hengelo (O). 

Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen.

De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg. De band heeft een geheel eigen sound is uitbreidbaar met bijv. gitaar of hotviool, De muziek is aangepast aan de sfeer van de avond..

“Muziek maken is voor ons plezier, en dat plezier delen we graag met anderen …!”

 

Ondernemers kunnen zich verbinden aan één van de Jazzclub middagen door de aanbieders te zijn van wat lichte smaakvolle hapjes. Jazzclub GIGANT is dé plek waar je je zakenrelaties informeel kunt ontmoeten. Maar je kunt natuurlijk ook je vrienden en familie meenemen!

Pieter Mulder van Mulder Systems geeft het smakelijke voorbeeld en biedt op 16 september de hapjes aan. Pieter over dit initiatief: “Ik laat graag mijn relaties en vrienden genieten van een middag Jazz in GIGANT. En om de middag wat extra ‘bite’ te geven sponsor ik deze eerste zondag de hapjes!” 

 

De toegang tot de Jazzclub is gratis, maar een gift als blijk van waardering is natuurlijk van harte welkom. 

NIEUW: 3x dans in GIGANT