8 maart staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, Internationale Vrouwendag. Een traditie die is ontstaan doordat vrouwen wereldwijd, opkwamen voor hun rechten op o.a. het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht.

In GIGANT besteden we ook dit jaar aandacht aan deze dag en vertonen wij de voorpremière van Woman. Een inspirerend portret dat ons voert naar alle hoeken van de wereld en laat kennismaken met vele vrouwen, met elk met hun eigen levensloop, cultuur, geloof en familie-achtergrond.

Maar er zijn nog veel meer sterke en mooie vrouwen die ons programma sieren en die jij de komende tijd kunt gaan zien en horen in GIGANT!

Ntjam Rosie - 13 maart
Geniet van deze prachtige en groovende Kamaroense zangeres met haar fijne cocktail van soul, pop, jazz, R&B met fuck en grovy Afro-invloeden.
Meer info >>>

Thank God it’s Donna: The original Donna Summer tribute – 3 april
Gare du Nord starring Carolina Dijkhuizen brengen hun respectvolle eerbetoon aan the Queen of Disco in een spetterende liveshow waarin de vele hits en bijzondere carrière van de in 2012 overleden zangeres tot leven worden gebracht. Dichter bij Donna kun je niet komen.
Meer info >>>

Emma – Film – Nu te zien!
Emma is een jonge vrouw die er dol op is om mannen en vrouwen te koppelen. Zij heeft hier echter weinig succes mee. Zal zij zelf ooit de liefde kunnen vinden? Een verfilming van het beroemde gelijknamige boek van Jane Austen uit 1815, de regie is in handen van Autumn de Wilde, een ervaren popfotograaf en videoclip-regisseur die hiermee haar debuut als speelfilmregisseur maakt. Heel veel powervrouwen in één film dus!
Meer info >>>

Sibel – Film – Nu te zien!
Sibel kan niet praten, maar communiceert in een gefloten taal die haar voorouders ook gebruikten. Ze is een buitenbeentje en in het dorp waar ze woont, vlakbij de Zwarte Zee, wordt ze door haar handicap afgewezen en buitengesloten door haar dorpsgenoten. Met een onmetelijke drang om zichzelf te bewijzen opent ze de jacht op een wolf die een dreiging zou kunnen vormen voor het dorp.
Meer info >>>

Adam – Film – 10 maart Movies That Matter voorpremière!
Ontroerende debuutfilm van Maryam Touzani’s, waarin de zwangere Samia in Casablanca werk en onderdak vindt bij een alleenstaande moeder. Een prachtig mooi verhaal over het doorstaan van tegenslagen en de toekomst onbevreesd tegemoet treden. Waarbij gevoelige onderwerpen als ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld op overtuigende wijze aan de kaak worden gestelt.
Meer info >>>