In Apeldoorn doen ontzettend veel mensen op enigerlei wijze aan amateurkunst, denk aan muziek, waar talloze koren, verenigingen, ensembles of bandjes en solisten actief zijn, maar ook aan  theatergezelschappen, schilderkunst, fotografie, literatuur dat alles in vele variaties, te veel om op te noemen. 

Zou het niet leuk zijn om op een professioneel podium je kunst ten toon te spreiden aan ouders, collega’s, kinderen of zelfs kleinkinderen?

Dat kan!

GIGANT zet zich  in voor een sterke en vooral zichtbare amateurkunst sector. GIGANT is een professioneel podium met o.a. 2 schitterende zalen: de popzaal en theaterzaal.

In de IkToon maand (juni 2019) stelt GIGANT, in samenwerking met het Platform Amateurkunst, een flink aantal keren de podia van deze zalen beschikbaar voor de amateurkunst, waardoor het laagdrempelig en zeer betaalbaar wordt.

Wat kan GIGANT voor u betekenen?

(Amateur-)bandjes, muziekverenigingen, solisten, koren of dansgroepen, kleinkunst- of theatergezelschappen en groepen met kleine samenstelling kunnen daar hun programma (of een deel daarvan) laten zien en horen.

Vult u de helft van het programma, dan krijgt u daarvoor zelfs van GIGANT een onkostenvergoeding van €100,- per optreden van ca. 45 minuten voor uw professionele begeleider, dirigent of regisseur. Geprobeerd wordt om middels leuke combinaties (in overleg), dubbelpresentaties te krijgen.

Daarnaast betaalt GIGANT de inzet voor geluid en techniek en zorgt deze ervoor dat, middels een promotiecampagne, de presentaties zichtbaar worden in de stad. In juni vindt tegelijk de landelijke ‘IkToon’ campagne plaats, zodat PR ook in dat kader meegenomen wordt. Kijk op de website van IkToon voor meer informatie.

Wat vraagt GIGANT?

  • Enthousiaste koren, kleinkunstenaars, orkesten, dans- en/of theatergroepen, solisten of groepen in kleine samenstelling die willen optreden.
  • De bereidheid om een (deel van het) programma te vullen, zo mogelijk samen met een ander gezelschap, of meerdere.
  • Elke groep zet zich in om ca. 50 bezoekers (per optreden van ca. 45 minuten) mee te nemen.
  • Een entreeprijs van €2.50 per ticket (Incl. btw) om een deel van de kosten te dekken.

Graag horen wij voor 15 januari 2019 of u enthousiast bent over dit plan en graag wilt meedoen. De data staan hieronder.

Vult u dit formulier in zodat wij een idee krijgen van uw wensen en mogelijkheden en u krijgt nog in januari reactie van ons.

neem voor meer informatie contact op met André Jansen: a.jansen@gigant.nl.

IkToon - Juni 2019