De hoofdprijs van de online Talens-Thuiskunst-wedstrijd van de Klup Apeldoorn is gewonnen door Evelien Dros met haar mooie schilderij ‘Jopie en Peppie’. De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een verstandelijke beperking die thuis zitten door de Coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, textiele werken, een lied, een dans of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.

Het schilderij van Evelien is niet alleen mooi in kleurgebruik, het ontroerd ook. Ze heeft haar vogel en poes geschilderd. Een uitdrukking van verdriet en troost, wat goed past in deze tijd. Peppie leeft niet meer, maar is tot leven gekomen door Evelien.De tweede prijs ging naar Boudewijn de Bruijn. Hij maakte veel tekeningen met bemoedigende teksten. Als kader gebruikte hij de klassieke vorm van een medaillon. Bijzonder! De derde prijs is gewonnen door Diana de Haas. Zij kleurde een mandala prachtig verzorgd in.

Eervolle vermelding is er dit jaar voor Jan Peter Fransen. Doordat hij al eerder gewonnen heeft, kon hij niet opnieuw winnen, maar zijn inzending is bijzonder en absoluut het benoemen waard. Zijn video is hier te bekijken.