Leren over beeldtaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden.

Van kleins af aan worden kinderen overspoeld door beelden. En ook in het dagelijks leven komt iedereen hiermee in aanraking.Veel scholen erkennen dit en er wordt dan ook steeds meer media ingezet tijdens de lessen.

Gigant wil hierin samen met de scholen een ectieve rol in spelen. En kinderen en jongeren op een leuke manier kennis laten maken met bewegend beeld in de breedste zin van het woord.
Zo kan een kinderfilm voor groep 1,2 in de bioscoop een heel indrukwekkende en eerste ervaring zijn met film of kan een film met een maatschappelijk thema een aanleiding zijn voor een HAVO student om zijn werkstuk hiermee te verrijken.

Film is een zeer toegankelijk medium en ondersteunt mensen om al op jonge leeftijd de wereld te ontdekken en te begrijpen. Net als andere kunst kan film ontroeren, vermaken en aan het denken zetten. Door filmeducatie ontwikkelen mensen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te onderzoeken en te begrijpen maar ook om zelf beeldverhalen te kunnen maken en publiceren.

Filmeducatie is leuk, inspirerend en gemakkelijk te realiseren, zowel op school als daarbuiten. Voor primair, voortgezet, hoger en universitair onderwijs. Voor leerlingen én docenten. Op school én daarbuiten.

Ook aan de slag met Filmeducatie?
Op de website filmeducatie.nl vind je nog meer uitleg, tips en links naar websites waar je gratis educatiemateriaal kan downloaden en zo direct aan de slag kan met filmeducatie.

Kom je film kijken in Gigant? of Wil je advies over een film? 
Neem dan contact op met Marieke de Bruijn m.debruijn@gigant.nl of Cultuurwijzer.