We Stood Like Kings plays Koyaanisqatsi | USA 1982

We Stood Like Kings plays Koyaanisqatsi | USA 1982 Tip! Filmklassieker met live uitgevoerde soundtrack in GIGANT

Godfrey Reggio
150 min.

Koyaanisqatsi van Godfrey Reggio is een van de meest briljante muziekdocumentairefilms ooit gemaakt, die verplicht filosofisch en opvoedkundig materiaal zou moeten zijn voor alle kinderen op deze planeet. Een waanzinnige psychedelische trip. Een audiovisueel gedicht over het lot van de mens. Een weergaloze beeldcollage, van NASA-beelden tot natuuropnamen, superslowmotions en timelapses - een beeldtaal die ontelbaar vaak gekopieerd zou worden.

De film werd beroemd onder meer door de muziek van Philip Glass. De Brusselse band We Stood Like Kings  heeft het ondenkbare gedaan en een eigen soundtrack bij de film geschreven. Ze komen deze soundtrack live uitvoeren bij de vertoning van de filmklassieker in GIGANT.

 

We Stood Like Kings

De Brusselse neoklassieke postrockers van We Stood Like Kings zagen het levenslicht in 2011. Sinds die tijd heeft deze 4-koppige band een duidelijk eigen smoel gecreëerd: het maken van live soundtracks bij silent cinema. Drie projecten hebben het verhaal van We Stood Like Kings tot nu toe gevormd en maken samen een bijzondere en levendige trilogie. Na BERLIJN 1927 en USSR 1926 is het nu tijd voor USA 1982. Deze soundtrack is opgedragen aan Godfrey Reggio's klassieker Koyaanisqatsi.

 

We Stood Like Kings plays Koyaanisqatsi | USA 1982 is programma met het gevoel en de signatuur van Maaiveld.

We Stood Like Kings plays Koyaanisqatsi | USA 1982
We Stood Like Kings plays Koyaanisqatsi | USA 1982

Tijden & Tickets