Water Lilies of Monet - The magic of water and light

Water Lilies of Monet - The magic of water and light Arts in Cinema

Claude Monet was geobsedeerd door water en licht en zette dit om tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. 

Een depressie deed hem bijna het schilderen opgeven. Maar hij zette zich met hart en ziel in om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Les Grandes Décorations. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geeft zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede. 

Het werk was Monet's laatste erfenis voor Frankrijk: een symbool van hoop en vrede in een door oorlog verscheurde wereld.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

ARTS IN CINEMA
Terug op ons witte doek: Arts in Cinema!
Vanaf juli vertoont Gigant weer een prachtige serie kunstdocumentaires. 
We zweven langs internationale top-exposities, duiken in biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. Ontdek en ga mee op een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. 

Water Lilies of Monet - The magic of water and Light
18 augustus

Degas: Passion for Perfection
19 augustus  

Tintoretto: A Rebel in Venice
24 & 28 juli, 21 augustus

Young Picasso
28, 29 & 31 juli, 25 augustus

Klimt & Schiele: Eros and Psyche 
4, 5, 7 & 26 augustus

Renoir, Revered and Reviled 
11, 12, 14 & 28 augustus

Water Lilies of Monet - The magic of water and light

Tijden & Tickets