Un Fils

Un Fils Zenuwslopend verhaal dat taboes uit de Tunesische patriarchale tradities aanspreekt

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Vrijwilligers
€ 0,00

Mehdi Barsaoui
95 min.

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.

Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek.

 

---------------

“Un fils bevat enkele melodramatische plotelementen maar concentreert zich vooral op de psychologie van de hoofdpersonages. Zij ondergaan een scala aan emoties die subtiel worden verbeeld, van intens verdriet tot machteloze woede.” - ★★★★ NRC

“Het verhaal is familiedrama en politiek/sociale thriller ineen. Dit in combinatie met de vakkundige regie – onvoorstelbaar dat dit Barsaoui’s eerste speelfilm is – maakt dat Un fils je continu op het puntje van je stoel houdt. Heel mooi.” - ★★★★ Cinemagazine

“Een snelkookpan van emoties.” - ★★★ Trouw

“Dat de scenarist en regisseur van deze film dezelfde persoon zijn, is lastig te geloven. Maar juist die ongewone combinatie is charmant aan dit toch nog ingetogen melodrama.” - ★★★ VPRO Cinema

"De Tunesische filmmaker koos 2011, een kanteljaar in de recente geschiedenis van zijn land, als achtergrond voor een aangrijpend relatiedrama waarin alles op losse schroeven komt te staan." - Filmkrant

“Un Fils legt op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.” - Cinéart

“Opwindend debuut van een nieuwe stem in de Arabische cinema.” - The Hollywood Reporter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Un Fils
Un Fils
Un Fils

Tijden & Tickets

maandag 28 september
zaterdag 3 oktober