The Whistlers

The Whistlers Intelligente neo-noir film

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Corneliu Porumboiu
98 min.

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.

Met de intelligente neo-noir film The Whistlers maakte de Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police Adjective) voor het eerst een film buiten zijn geboorteland maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving is het terugkerende onderwerp van de film. Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor.

 

---------------

“De Roemeense new wave verandert in Hitchcockian in deze duizelingwekkende noir-thriller.” – ★★★★ TimeOut

“Een elegant en stijlvol vervaardigd stuk entertainment.” - ★★★★ The Guardian

"The Whistlers is Porumboiu’s productioneel grootste film waarbij hij verder kijkt en de diepte van taal zelfs durft te benaderen vanuit gefloten communicatie. Een ambitie die valt te prijzen " - Filmkrant 

---------------

The Whistlers
The Whistlers

Tijden & Tickets

donderdag 30 januari
vrijdag 31 januari
zaterdag 1 februari
zondag 2 februari
maandag 3 februari
dinsdag 4 februari
woensdag 5 februari
donderdag 6 februari
vrijdag 7 februari
maandag 10 februari
zaterdag 15 februari
maandag 17 februari
woensdag 19 februari