The Piano

The Piano De klassieker van Jane Campion die als eerste vrouwelijke regisseur een Oscar won voor deze film

Jane Campion
121 min.

In de 19e eeuw wordt de Schotse Ada naar de geïsoleerde westkust van Nieuw-Zeeland gestuurd om te trouwen met een gevoelloze kolonist. Ada, die kan niet kan praten, arriveert samen met haar jonge dochter en een piano, haar surrogaatstem. Tegen de achtergrond van ruige bossen en kusten ontspint zich een onverwachte en diep sensuele relatie met een andere vreemdeling. De teruggetrokken Ada heeft nooit haar verlangens kunnen uiten, maar kan nu eindelijk op zoek naar de keuzevrijheid en het geluk dat haar tot nu toe is ontzegd.

Holly Hunter en de jonge Anna Paquin ontvingen beiden een Oscar voor hun krachtige acteerprestatie. Jane Campion won als één van de eerste vrouwelijke regisseurs de Gouden Palm (1993) voor deze film. De betoverende pianomuziek is van Michael Nyman.

--------------

"The Piano mag terecht een meesterwerk worden genoemd dankzij het goed uitkiende script, cast en muziek." - ★★★★★ Cinemagazine

"Buitengewone beelden en enigma's." - ★★★★★ The Guardian

"Een erg mooie film van de Nieuw-Zeelandse regisseuse Campion." - ★★★★ VPRO Cinema

"Zo maak je een film, groots en meeslepend." - Trouw

"Prachtig noodlotsdrama." -  Het Parool

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

 

The Piano
The Piano
The Piano

Tijden & Tickets