The Miseducation of Cameron Post

The Miseducation of Cameron Post Movies That Matter: Films voor en over de rechten van de mens

Desiree Akhavan
91 min.

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen. Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

 

----------------

“Net als BlacKkKlansman van Spike Lee is dit een film die zich afspeelt in een verleden waaraan recente gebeurtenissen een eigentijdse voorsprong hebben gegeven. De verkiezingen van 2016 vonden plaats halverwege de productie, en de opkomst van Trump en Pence geeft een dramatisch randje aan de film.” - ★★★★ The Guardian

“Een junior versie van One Flew Over The Cuckoo’s Nest.” - ★★★★ Independent

----------------

 

OVER MOVIES THAT MATTER
Als spin-off van het jaarlijkse Movies That Matter-festival toert een selectie van deze films door zeventien steden in heel Nederland. Ook Gigant presenteert eens per maand op dinsdag een festivalfavouriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm in het kader van Movies That Matter. Samen met de lokale werkgroep van Amnesty Apeldoorn organiseren wij bij deze films een verdiepingsprogramma in de vorm van een inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. 

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Programma
Aanvang: 20:00
8 okt · The Feminister
19 nov · Crime + Punishment
10 dec · The Miseducation of Cameron Post
7 jan · Ghost Fleet


Kijk voor meer informatie over Movies that Matter, het festival of "On tour" op www.moviesthatmatter.nl
 

The Miseducation of Cameron Post
The Miseducation of Cameron Post

Tijden & Tickets