The Kingmaker, Imelda Marcos

The Kingmaker, Imelda Marcos Ontluisterend portret van de exentrieke bejaarde presidentsweduwe

Lauren Greenfield
101 min.

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Haïti tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt.

The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.

 

-------------

“Een van de beste documentaires die u dit jaar zult zien.” - ★★★★★  Trouw

"Lauren Greenfield past een genadeloze fact-check toe op de verhalen van Imelda Marcos." - ★★★★ Volkskrant

“Imelda Marcos: een angstaanjagende draken-oma… Fascinerend. En alarmerend." - ★★★★ NRC 

"Je ziet de ramp zich onder je ogen voltrekken. Hiervoor is het woord ’ontluisterend’ uitgevonden." - ★★★★ De Telegraaf

“Een genadeloos portret. De beelden spreken voor zich." - ★★★★ AD

“The Kingmaker heeft ook een psychologisch thema: Imelda’s voortdurende verlangen naar meer. En haar gestoorde zelfbeeld, want ze ziet zichzelf zowaar als redder van haar volk.” - ★★★★ VPRO

“Met fraai archief­materiaal en ontluisterende opnamen van een met bankbiljetten strooiende Imelda.” - Parool

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

The Kingmaker, Imelda Marcos
The Kingmaker, Imelda Marcos
The Kingmaker, Imelda Marcos

Tijden & Tickets