The Favourite

The Favourite

Normaal
€ 9,50

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Yorgos Lanthimos
120 min.

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen.

Engels gesproken • 120 min • 2018 • UK, VS 


NABESPREKEN: MA 7 JANUARI 22:00
Met Bram Rutgers
Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Bram Rutgers is hierbij de gespreksbegeleider en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

INLEIDING: DI 8 JANUARI 19:30
Met Inge van Nimwegen
Ooit afgevraagd wat Henry Purcell en Elton John gemeen hebben? Beide musici dragen bij aan de magie van de muziek in The Favourite. Voorafgaand aan deze film zal musicologe Inge van Nimwegen deze betoverende samenwerking tussen muziek en film uit de doeken doen in een inleiding over muzikale thema’s in dit veelgeprezen absurdistische kostuumdrama. 


Deze FILMEXTRA programma's wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

 

The Favourite
The Favourite
The Favourite

Tijden & Tickets

woensdag 27 maart
donderdag 28 maart
vrijdag 29 maart
zaterdag 30 maart