The Farewell i.s.m. Café Doodgewoon

The Farewell i.s.m. Café Doodgewoon Met nagesprek kaderhuisartsen Marieke Dijkzeul en Carel Hoffmans |Winnaar Publieksprijs Sundance Filmfestival 2019!

Lulu Wang
100 min.

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang (Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

I.s.m. Café Doodgewoon
22 & 23 september

Op 22 & 23 september organiseert café Doodgewoon in samenwerking met GIGANT een filmavond waar de film The Farewell te zien is. Kaderhuisartsen palliatieve zorg, Marieke Dijkzeul (22 sep) en Carel Hoffmans (23 sep) verzorgen na afloop van de film een nabespreking.

Café Doodgewoon is de ontmoetingsplek in Oost-Veluwe waar informatieve thema's over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levenbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom op deze avonden.

------------

“Heerlijk, droogkomisch drama waarin de Chinees-Amerikaanse rapper Awkwafina een versie van Lulu Wang speelt. Awkwafina’s heerlijk lome spel, dat hier en daar herinnert aan Buster Keaton, mag Oscarwaardig heten.” - ★★★★ Trouw

“Een goedgehumeurd en fijngevoelig drama met een aanwezige milde melancholie.” -  ★★★★ Volkskrant

"Hartverwarmend familieportret vol grappige en ontroerende bespiegelingen over west versus oost, jong versus oud en opgroeien tussen twee culturen." - ★★★★ VPRO Cinema 

"Prachtige, diepmenselijke film over de onverwoestbare kracht van familiebanden die maar weinig mensen onberoerd zal laten." - ★★★★ Cinemagazine

“De film laat, met kleine observaties van de camera en opmerkingen van de personages, ook zien hoe snel China veranderd is. The Farewell is zeker niet de eerste film die dat doet, maar geeft zo een welkome context aan de complexe onderlinge verhoudingen die door de economische veranderingen ontstaan zijn.” - Filmkrant

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

The Farewell i.s.m. Café Doodgewoon
The Farewell i.s.m. Café Doodgewoon

Tijden & Tickets