Sweet Thing

Sweet Thing Mooie film over jeugdige levenskracht en weerbaarheid |27 OKT Inleiding door Laura van Zuylen van FilmkrantLive

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Vrijwilligers
€ 0,00

Alexandre Rockwell
91 min.

Billie (15) en haar broertje Nico (11) wonen bij hun vader Adam in een geïmproviseerd idyllisch bestaan. Maar telkens als Adam toegeeft aan de verleiding van de alcohol, maakt geborgenheid plaats voor een delirium van tranen en schuld. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een toxische relatie met Beaux, eveneens een drinker, maar van een ander soort. Als Adam gedwongen in de rehab verdwijnt, nemen Billy en Nico de benen met hun nieuwe vriend Malik, ook een emotionele wees, op zoek naar zijn vader die in Florida zou wonen. De tocht van de drie wordt een magische ervaring met ups en downs, gedragen door de hoop en veerkracht van de jeugd.

Sundance winnaar en indy-icon Alexandre Rockwell brengt met Sweet Thing een tegendraads maar warm drama dat op het festival van Berlijn bekroond werd met de Kristallen Beer.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

DI 27 OKT | FILMKRANT.LIVE
Inleiding door Filmkrantjournalist Laura van Zuylen

Wil je nog meer over films weten? De Filmkrant komt LIVE in Gigant bij deze film een inleiding verzorgen. Elke maand verzorgen Filmkrant medewerkers door heel Nederland, inleidingen bij de Must-see films, geselecteerd door De Filmkrant.

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

--------------

“Zelden laat een film zo duidelijk zien hoe verschillend kinderen en volwassenen omgaan met pijn, verdriet en angst. Het enige wat overeenkomt is de zoektocht naar een manier om te ontsnappen.” - ★★★★  Cinemagazine

‘Schoonheid tussen vuilnis en verval. Regisseur Rockwell suggereert knap de ongefilterde, magische belevingswereld van kinderen.” - ★★★★ NRC

“Een kleine film met een groot hart.”- ★★★★ Trouw

“De oprechte film Sweet Thing voelt intiem en knus, maar ook benauwend, op het schrijnende af.” - ★★★ Volkskrant

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

Door de coronamaatregelen zijn er verschillende gevolgen voor jouw bezoek aan GIGANT. Gelukkig hebben wij de mogelijkheid om een deel van ons programma door te laten gaan, al dan niet op een aangepaste manier. Wij vinden het belangrijk om jullie, onze medewerkers én artiesten te kunnen blijven verrassen en verblijden met concerten en filmvertoningen. Natuurlijk doen wij er alles aan om de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Dit zijn de aanvullende maatregelen, bovenop de maatregelen die al langer van kracht zijn:

  • Alle horeca in GIGANT is van 14 oktober 22:00 t/m 13 november gesloten. Dit betekent dat het ook niet mogelijk is om voorafgaand, tijdens of na filmvertoningen en concerten drankjes te bestellen.
     
  • Per film of concert zijn maximaal 30 bezoekers toegestaan.
     
  • Het gebruik van mondkapjes is verplicht voor bezoekers en medewerkers.
    Dit geldt ook tijdens de filmvertoningen en concerten.

 

Bekijk alle maatregelen die wij nemen voor een veilig bezoek aan GIGANT hier>>>

 

Sweet Thing
Sweet Thing

Tijden & Tickets

donderdag 29 oktober
vrijdag 30 oktober
zaterdag 31 oktober
zondag 1 november
maandag 2 november
dinsdag 3 november
woensdag 4 november
zaterdag 7 november
zondag 8 november
dinsdag 10 november
woensdag 11 november