Sorry We Missed You

Sorry We Missed You Nieuw sociaal drama van de maker van I, Daniel Blake

Ken Loach
100 min.

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Sorry We Missed You is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake. Sorry We Missed You werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

 

-------------------

“IJzersterk, aangrijpend manifest.”  - ★★★★★ Volkskrant

“Net zo vakkundig gemaakt, urgent en effectief als I, Daniel Blake. Loach legt de vinger op de zere plek.” - ★★★★ NRC

“Een film waarin aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd wordt.” - ★★★★ VPRO

“Een van de beste, meest urgente en aangrijpende films van het jaar. Het drama zou verplichte kost moeten zijn voor alle leden van de Tweede Kamer." - ★★★★ Trouw

 “Gevoelige stomp in je maag.” - ★★★★ Telegraaf

 “Na deze film kijk je anders naar een pakketbezorger.” - ★★★★ AD

-------------------

 

Sorry We Missed You
Sorry We Missed You

Tijden & Tickets