Samen

Samen Ontroerende documentaire over de ziekte Parkinson

Carmen Cobos
78 min.

  LET OP: deze film draait niet op 4 februari.  

Hoe zou je reageren als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in. Na maanden van verdriet, woede en ontkenning proberen zij nu de balans in hun leven terug te vinden.

In Samen volgen zij een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten, hun partners en hun neuroloog. Ze gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe mensen omgaan met de wetenschap dat ze langzaam zullen wegkwijnen en nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?

 

-----------------

“Een film die integer, eerlijk en herkenbaar is en die eigenlijk schreeuwt om een vervolg. Cor is de man die je het liefst door het scherm heen een knuffel wilt geven.” - ★★★★ Cinemagazine

“Er is alle ruimte voor confronterende conversaties.” - ★★★ Volkskrant

“Bewonderenswaardig dapper en openhartig.” - ★★★ NRC

“Ontroerend maar ook confronterend.” - Filmkrant

 

___________________

Praten en Dansen i.s.m. Parkinson Café Apeldoorn
31 januari 2020 verzorgt Parkinson Café Apeldoorn in samenwerking met GIGANT een speciale middagvertoning van de documentaire SAMEN. Na afloop van de documentaire is er gelegenheid om na te praten en te dansen!

Vanaf 16 uur kun je o.l.v. Wilma Vreeling (voorheen docent Dance for Health) samen dansen, met een aantal dansers die de ziekte van Parkinson hebben. Ervaar samen wat dansen voor je kan betekenen als je chronisch ziek bent!

Samen
Samen
Samen

Tijden & Tickets