Papicha

Papicha Rebelse en veerkrachtige vrouwen in overtuigende ode aan de vrijheid

Mounia Meddour
106 min.

De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan ‘papichas’, mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op gaan, of het anders bekopen met hun leven. Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow. ‘Papicha’ is een dappere film met een uitgesproken ode aan de vrijheid.

‘Papicha’ maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie Un Certain Regard. De Algerijnse overheid stak, zonder uitleg, een stokje voor de nationale release op 21 september jl. en maakte het Mounia Meddour daarmee lastig de film in te zenden voor de Oscars.

-----------------

“Een bevlogen voorbeeld van de female gaze.” - ★★★★ VPRO Cinema

"Papicha biedt naast een mooi en authentiek tijdsbeeld (waar je je net als de hoofdrolspeelster ook woest over kunt maken) ook een warm en ontroerend beeld van jonge vriendschappen." - ★★★★ Cinemagazine 

“Papicha is voor en door jongeren gemaakt die zich niet wensen te conformeren aan arbitraire religieuze mores en zou op middelbare scholen vertoond moeten worden.” - ★★★/★  Filmtotaal  

“Coole vindingrijke Algerijnse chicks vol veerkracht.” - ★★★ NRC

“Schrijver, producent en regisseur Mounia Meddour weet in haar eerste lange speelfilm goed raad met de op knappen staande luchtbel van Nedjma en de haren.” - ★★★  Volkskrant
 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal is er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u bij de entree van GIGANT vragen om een duo-seat kaartje. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Papicha

Tijden & Tickets