Once Upon a Time in the West

Once Upon a Time in the West I.H.K.V. CODA TENTOONSTELLING: ‘BEAUTY OF THE BATTLE’

Normaal
€ 9,00

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Rolstoelplaats Vriendenticket
€ 7,00

Once Upon a Time in the West (C’era una volta il West) was het sluitstuk van Leone’s ode aan het westerngenre, die onder de benaming spaghettiwestern ongekend populair zou worden.
Na drie iconische producties met Clint Eastwood (A Fistful of Dollars; For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly) koos Leone (1929 - 1989) de Italiaanse filmster Claudia Cardinale als protagonist naast drie doorleefde westernmannen: slechterik Henry Fonda, enigmatische redder in de nood Charles Bronson en Jason Robards als de tough guy. Inzet is de strijd om een stuk grond langs het traject van de spoorbaan. Jill McBain (Cardinale) weigert haar bezit op te geven na de brute moord op haar man en drie kinderen.

De film werd beroemd door de lange openings- en eindsequenties, de score van Ennio Moricone (wie herkent niet het klagende thema van Bronsons mondharmonica?), de extreme close-ups en de langgerekte story-line die naar de climax van het revolverduel leidt. Ook de aandacht voor een vrouw om wie drie mannen cirkelen gaf de film een ander perspectief dan de traditionele Amerikaanse western.

Regie: Sergio Leone | Engels, Spaans gesproken | 175 min. | 1968 | Italië, VS, Spanje, Mexico

_________________________________

In het kader van de tentoonstelling 'Beauty of the Battle' vertoont Gigant i.s.m. met Coda de komende periode films die aansluiten bij dit thema en de gelijknamige tentoonstelling in CODA museum.

Films:
Waltz With Bashir | z
o 14 & di 16 oktober  
McQueen | 
zo 11 & di 13 november 
Fearless | 
zo 9 & di 11 december 
Hoe tem je een draak – Junior editie | 
Wo 2 januari 
Once Upon a Time in the West | 
zo 13 & di 15 januari


De schoonheid van strijd in CODA Museum ‘Beauty of the Battle’

Geweld, strijd en haat roepen in eerste instantie afkeer op. Toch kan er ook schoonheid schuilen in gevecht en strijd, bijvoorbeeld wanneer ze onderdeel uitmaken van een dansvoorstelling of verbeeld worden in een schilderij. In Beauty of the Battle confronteert CODA Museum Apeldoorn de bezoeker met deze schijnbare tegenstelling. Gastcurator Wim van der Beek maakte met het werk van 22 kunstenaars in opdracht van CODA directeur Carin Reinders deze tentoonstelling waarin de grenzen worden verkend van haat en liefde, gevaar en schoonheid. Beauty of the Battle is een indrukwekkende presentatie die schilderkunst, beeldhouwkunst, videokunst, performancekunst, installaties en dans verbindt. De tentoonstelling is te zien in CODA Museum Apeldoorn van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019.

• Meer informatie over de tentoonstelling
Once Upon a Time in the West

Tijden & Tickets

zondag 13 januari
dinsdag 15 januari