Official Secrets

Official Secrets Beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider, met Keira Knightley en Ralph Fiennes

Gavin Hood
112 min.

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavind Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

 

-------------------

“Een secuur en beklemmend eerbetoon aan de klokkenluider.” - ★★★★ de Volkskrant

 “Interessante en meeslepende film.” - ★★★★ Telegraaf

“Keira Knightley vertolkt met verve de rol.” - ★★★★ AD

 “Geen traditionele spionagefilm.” -  ★★★★ NRC

"Fascinerende spanning in het hart van dit klokkenluidersdrama over dubieuze inlichtingenoperaties, aan de vooravond van de oorlog in Irak  in 2003." - ★★★★ The Times

-------------------

 

Official Secrets

Tijden & Tickets