Nederlandse Filmnacht - Instinct

Nederlandse Filmnacht - Instinct Instinct; Splinternieuwe film van Halina Reijn & TBS (2008)

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Combiticket Instinct + TBS
€ 15,00

Halina Reijn
108 min.

27 september vieren we landelijk de Nederlandse Filmnacht!
Een nacht die geheel in het teken staat van de Nederlandse film!

In ruim twintig theaters verdeeld over Nederland is de nieuwste film 'Instinct' van Halina Reijn te zien, met in de hoofdrol Carice van Houten. Om er een echte filmnacht van te maken vertoont GIGANT na deze film ook de film 'TBS' (2008) met in de hoofdrol Theo Maassen.
Om in de sfeer te blijven van deze films sturen we tussen de twee films op proefverlof waar een crimineel lekker drankje op je wacht. (dit drankje is bij de ticketprijs inbegrepen)
Maar ook voorafgaand aan de film is onze bar is speciaal voor deze avond uitgerust met een aantal crimineel lekkere drankjes zoals o.a. de 'Veluwse Schavuit Amber', '19 crimes wijn' en een heerlijke Duvel. 

ENTREE
Een combiticket voor beide films kost €15,-/12,- (Vrienden van GIGANT)
De films zijn ook los van elkaar te bezoeken je betaalt dan het reguliere filmtarief.

INSTINCT
Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

TBS
Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

88 min | Pieter Kuijpers

 

Nederlandse Filmnacht - Instinct
Nederlandse Filmnacht - Instinct
Nederlandse Filmnacht - Instinct
Nederlandse Filmnacht - Instinct

Tijden & Tickets

vrijdag 27 september