Nederlandse Filmnacht

Nederlandse Filmnacht Niemand In De Stad

Normaal
€ 5,00

300 min.
20:45: Deuren open
21:00 - 22:00: Interview met Perquisite (rode filmzaal)
22:15 - 00:00: Filmvertoning Niemand In De Stad (rode filmzaal)
00:00 - 02:00: Liveprogramma (café)

Entree Interview + Niemand In De Stad: €5,00
Entree met CJP-pas: €2,00
Entree liveprogramma:gratis

Een nacht lang aandacht voor de Nederlandse film: vrijdag 28 september is het feest bij de speciale voorpremière van Niemand In De Stad, het speelfilmdebuut van Michiel van Erp! De derde editie van de Nederlandse Filmnacht omvat een speciaal door jongvolwassen cultuurliefhebbers georganiseerd programma rondom deze Nederlandse première, met film, muziek en thematische verdieping.

Vanavond is er een interview met componist en producer Perquisite, vertonen we vervolgens Niemand In De Stad en als afluister dans je in het café de nacht in op muziek verzorgd door Dutch DJ World, Drumschool Apeldoorn en Dani. Zij brengen een mix van dance en hiphop, ondersteund door live drums!

Niemand In De Stad
Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Perquisite
Pieter Perquin is sinds zijn 14e onder de naam Perquisite actief als componist en producer. Hij schreef de muziek voor Niemand In De Stad en zal vanavond vertellen over het compositieproces voor deze film en over songwriting in het algemeen. Hij werd bekend met hiphop-duo Pete Philly & Perquisite waarmee hij internationaal toerde, twee succesvolle albums maakte en meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film ‘Carmen van het Noorden’ en sindsdien componeerde hij de muziek voor meerdere speelfilms. Na een samenwerking met Kris Berry, werkt hij momenteel nauw samen met Jeangu Macrooy als diens producer/co-writer en manager. Hiernaast runt hij zijn label Unexpected Records en is hij mede-oprichter en voorzitter van BAM!, de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten.
Nederlandse Filmnacht
Nederlandse Filmnacht

Tijden & Tickets

vrijdag 28 september