Mystify

Mystify Mooi portret van INXS-zanger Michael Hutchence

Richard Lowenstein
108 min.

Never Tear Us Apart, Suicide Blond en Original Sin zijn maar enkele van de INXS hits, die voor een complete generatie muziekliefhebbers onderdeel van het collectieve geheugen zijn. De internationaal gerenommeerde frontman en songwriter Michael Hutchence was echter de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met Mystify bezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze charismatische artiest.

Lowenstein regisseerde veel van de videoclips van de Australische band en kon voor Mystify putten uit een buitengewoon archief met privé-thuisfilms van Michael zelf en die van zijn geliefden, vrienden en familie. Onder andere ex-geliefden Michele Bennet, Kylie Minogue en Helena Christensen praten op liefdevolle wijze over hun tijd met Michael. Ook Bono (U2), de andere INXS bandleden, vader en moeder Susie en Kell en broer Rhett en zus Tina Hutchence delen voor het eerst herinneringen, foto’s, geluidsopnames en bijzondere documenten.

De film duikt in de publieke persoonlijkheid van Michael Hutchence als “rock god”, maar neemt ons ook mee in het privé leven van Hutchence en laat zijn veelzijdige, intens gevoelige en complexe persoonlijkheid zien. Michael worstelde met het idee van succes, de creatieve grenzen van pop-sterrendom en hoe hij zijn integriteit kon uiten. Een gewelddadige gebeurtenis in Kopenhagen zet zijn leven op zijn kop. Hij verandert voor altijd en raakt de connectie met de wereld om hem heen kwijt. Hij is niet langer in staat om goed zijn eigen richting te bepalen en heeft moeite om de aanvallen van de roddelpers te ondergaan.

In deze donkere tijden is Michael’s pasgeboren dochter Tiger Lily die hij kreeg met Paula Yates zijn enige lichtpuntje.

 

-------------------

“Mystify toont een complex portret van INXS-zanger Hutchence.” -  ★★★ de Volkskrant

“Een meeslepende, intieme liefdesbrief aan de Hutchence van vóór het ongeluk.” – ★★★★ NRC

“Michael Hutchence is een vertederend portret, verteld door naasten die zelf buiten beeld blijven.” – ★★★ Trouw

“Geen psychoanalyse, geen demystificatie, ook geen heldenverering. Toch is er iets dat deze BBC-documentaire boven het gemiddelde uit tilt: privé-beeldmateriaal, waarvan met name dat met Minogue (circa 1990) indruk maakt.” -  ★★★ Cinemagazine

"Een opvallend origineel portret van een raadselachtige man." -  ★★★★ The Times

-------------------

 
Mystify
Mystify
Mystify
Mystify

Tijden & Tickets