Mijn Rembrandt

Mijn Rembrandt Het logische vervolg op de documentaire 'Het Nieuwe Rijksmuseum'

Oeke Hoogendijk
97 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. In Mijn Rembrandt geeft de filmmaakster een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo raakt.

Mijn Rembrandt is ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’ (Vogue) en ging op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré.

 

-----------------

“Hoogendijk toont schoonheid in het onvolkomene.” - ★★★★ VPRO Cinema 

“Mijn Rembrandt laat knap de beweegredenen van kunstkopers zien.” - ★★★★ NRC

“Mijn Rembrandt biedt zo veel sappige intriges dat het materiaal voor wel drie films bevat.” -  ★★★★  Volkskrant

"Oeke Hoogendijk laat zien hoeveel opwinding het werk van de schilder 350 jaar na zijn dood nog losmaakt." - Parool

"Mijn Rembrandt toont kunstliefhebbers die beneveld raken door de aantrekkingskracht van de schilderijen van een Hollandse meester en wekt het onweerstaanbare verlangen op om zelf de werken te zien.”  - Filmkrant 

-----------------

Mijn Rembrandt
Mijn Rembrandt

Tijden & Tickets