Mi Vida

Mi Vida Loes Luca als dappere drieënzestigjarige pensionado

Norbert ter Hall
88 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

Kapster Lou (63) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: Een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen. Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen ‘belachelijk’ en ‘egocentrisch’. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma, kiest ze voor haar eigen leven, of dat van haar familie?

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

 

---------------

“Coming-of-ageverhaal Mi vida is een overtuigend, sterk geacteerd komisch drama met een warm hart.”  -  ★★★★ Volkskrant

"Mi Vida overtuigt op alle fronten."  ★★★★ NRC 

"Loes Luca speelt prachtig ingetogen in het hartverwarmende Mi Vida." - ★★★★ Parool 

"Een knappe rol van Loes Luca." - ★★★★ TV Krant

"Het zestigersperspectief is verfrissend, de regie van Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A.) prettig ingetogen, en de hoofdrol van Loes Luca mooi en overtuigend." - ★★★ VPRO Cinema 

"Je zou misschien denken dat deze film over vrouwen van middelbare leeftijd alleen voor die doelgroep geschikt is, maar niets is minder waar. Het universele thema wordt overtuigend en naturel gebracht, zodat Mi vida voor iedereen met een interesse in serieuze cinema een aanrader is.” - ★★★ Cinemagazine

---------------

 

Mi Vida
Mi Vida

Tijden & Tickets