Martin Eden

Martin Eden Naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Jack London

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Pietro Marcello
129 min.

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. 

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt.

De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

 

---------------------

"Gloedvolle vertolking van hoofdrolspeler Luca Marinelli." - ★★★ VPRO Cinema 

"Eén van de meest intelligente en zelfreflexieve films: een intrigerend, doelbewust tijdloos portret van een zeeman die schrijver wil worden en zijn achtergrond in de arbeidersklasse probeert te vereenzelvigen met zijn intellectuele honger naar woorden." - Filmkrant 

---------------------

Martin Eden
Martin Eden
Martin Eden

Tijden & Tickets

donderdag 21 november
vrijdag 22 november
zaterdag 23 november
zondag 24 november
maandag 25 november
dinsdag 26 november
woensdag 27 november
donderdag 28 november
vrijdag 29 november
zaterdag 30 november
maandag 2 december
dinsdag 3 december
woensdag 4 december
donderdag 5 december
vrijdag 6 december