Martin Eden

Martin Eden Naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Jack London

Pietro Marcello
129 min.

Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. 

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt.

De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

 

---------------------

“Ingenieus… met een schat aan archiefmateriaal.” - ★★★★ NRC

"Luca Marinelli is spectaculair om naar te kijken en luisteren." - ★★★★ Volkskrant

“Een voortreffelijke Luca Marinelli.” ★★★★ AD 

"Martin Eden heeft de allure van zo’n groots, meeslepend, Italiaans epos waarin je liefst helemaal zou wegzinken."  - ★★★ Trouw

"Gloedvolle vertolking van hoofdrolspeler Luca Marinelli." - ★★★ VPRO Cinema 

"Schitterende film! Eén van de meest intelligente en zelfreflexieve films: een intrigerend, doelbewust tijdloos portret van een zeeman die schrijver wil worden en zijn achtergrond in de arbeidersklasse probeert te vereenzelvigen met zijn intellectuele honger naar woorden." - Filmkrant 

---------------------

Martin Eden
Martin Eden
Martin Eden

Tijden & Tickets