Lillian

Lillian Betoverende roadmovie geïnspireerd op een mysterieuze verdwijning

Andreas Horvath
128 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

Na te zijn afgewezen voor een baan in de Amerikaanse porno-industrie, besluit een jonge vrouw zonder geld te voet naar huis te gaan naar Rusland. Haar schijnbaar abnormale onderneming was eigenlijk geïnspireerd door de mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927. In dit boeiende Oostenrijkse drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting. 

Een betoverende roadmovie die tegelijk een portret van het Amerikaanse materialisme is, gezien door de ogen van een vrouw, gespeeld door de fascinerende Patrycja Planik.

 

------------------------

“Heel knap zoals ­Horvath speelfilm en documentaire laat versmelten, en een epische voettocht paart aan een thriller in het vergeten Amerikaanse achterland.” - ★★★★ Trouw

“Melancholieke lofzang op een weerbarstige heldin.” - ★★★★ Volkskrant

“Horvath kiest voor schoonheid in hybride roadmovie.”- ★★★ VPRO Cinema

“Toont Amerika in intrigerende en irriterende vorm."  - ★★★ NRC

“Lillian gaat eigenlijk meer over het land dat ze doorkruist. Haar reis door de metaforische leegte van de Verenigde Staten is een stoomcursus in Amerikaanse geschiedenis, verbeeld als eentje geleid door winstoogmerk.” - Parool

------------------------

Lillian

Tijden & Tickets