Ontbijt en Film | Les uns et les autres

Ontbijt en Film | Les uns et les autres Paasontbijt met vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Paasontbijt en Film
€ 19,00

Claude Lelouch
184 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala. De muziek is wat de personages – werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet – verbindt, ondanks de grote verschillen in levensloop. De liefde voor de muziek brengt alle personages bij elkaar in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Boléro.

De Tweede Wereldoorlog is het scharnierpunt in Lelouchs vertelling. De half-joodse regisseur, die opgroeide onder de bezetting, laat dit thema vaak terugkomen in zijn films: in Les uns et les autres treedt een van de protagonisten op voor de nazi’s, een ander wordt afgevoerd naar het concentratiekamp. Les uns et les autres – met James Caan, Fanny Ardant en Geraldine Chaplin in de hoofdrollen – is een van muziek, dans en levensdrift vervulde historische sage die ons van de politiek roerige jaren dertig via WOII en de Algerijnse oorlog naar het heden brengt.

 

-----------------

ZO 12 APRIL | PAASONTBIJT & FILM 

Thuis geen gedoe met eitjes en croissants, want deze paaszondag geniet je van geheel verzorgd paasontbijt in GIGANT, gevolgd door een heerlijke film! Zo kun je deze zondag de paastraditie herontdekken in de documentaire 'Easter in Art', kijk je naar de klassieker van Claude Lelouch, 'Les uns et les autres' of zie je de voorpremière van 'Deux', één van de grote publieksfavorieten tijdens het IFFR van afgelopen jaar.

Samen met Delifrance verzorgen we een heerlijk assortiment van verse broodjes, een ruime keuze uit hartig en zoet beleg, koffie, thee en sappen. En uiteraard maken we er een extra feest van op deze 1e paasdag!

Natuurlijk kun je ook naar de films komen zonder bij Gigant te ontbijten. Je betaalt dan alleen je filmkaartje.

Ontbijt en Film | Les uns et les autres
Ontbijt en Film | Les uns et les autres
Ontbijt en Film | Les uns et les autres
Ontbijt en Film | Les uns et les autres

Tijden & Tickets

zondag 12 april