La pianiste

La pianiste Eye on Isabelle Huppert

Normaal
€ 9,50

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Michael Haneke
113 min.
Michael Haneke verfilmde Elfride Jelineks omstreden roman. De veertigjarige Kohut, streng en uiterlijk onbewogen, geeft les op het Weens conservatorium. Haar bestaan lijkt net zo strak georganiseerd als een compositie van Bach, maar in werkelijkheid leidt zij een dubbelleven. In porno, voyeurisme en zelfverminking zoekt ze een uitweg voor haar opgekropte lustgevoelens. Hanekes afstandelijke aanpak resulteert in een verontrustend portret van een vrouw die hevig probeert haar gevoelens de baas te blijven. Huppert, zelf een bedreven pianiste, speelt een van haar mooiste rollen in jaren en won diverse prijzen voor haar vertolking.


EYE on Isabelle Huppert
Eén van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia verdient het om een keer vol in de spotlights te worden gezet. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in Les valseuses (1974) en haar internationale doorbraak La dentellière (1977, Hupperts lievelingsfilm) speelde ze in meer dan 110 films. Werkte ze samen met o.a. Steven Spielberg, Martin Scorsese en Billy Wilder en won ze de prijs voor de beste actrice in Cannes, een Golden Globe, twee Césars, drie European Film Awards en vier acteerprijzen op het Filmfestival van Venetië, en werd voor Elle genomineerd voor een Oscar.

Met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. En achter een gladde façade worstelen haar personages met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat.

GIGANT vertoont in juli en augustus een selectie van vier films die een hommage brengen aan de fenomenale actrice Isabelle Huppert.

LES VALSEUSES (1974)
14 & 16 juli

LA DENTELLIÈRE (1977)
21 & 23 juli

LA CEREMONIE (1995)
28 & 30 juli

LA PIANISTE (2001)
4 & 6 augustus

Dit programma is in samenwerking met EYE film Amsterdam.
La pianiste
La pianiste

Tijden & Tickets

zondag 4 augustus
dinsdag 6 augustus
woensdag 7 augustus