La dentellière

La dentellière Eye on Isabelle Huppert

Normaal
€ 9,50

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Claude Goretta
107 min.
De 22-jarige Isabelle Huppert is een zwijgzaam kapstertje dat door haar grote liefde, een student, wordt vernederd en verlaten, waarna ze in een psychiatrische inrichting belandt. Huppert werd voor haar subtiele vertolking - haar eerste hoofdrol - door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer. In een interview zei Huppert: 'Het zijn vooral vrouwen die zich in stilte proberen los te maken. Ik zoek naar de frictie tussen vrijheid en afspraken. Het tussengebied waarin zekerheden worden losgelaten zonder dat er concreet iets nieuws voor in de plaats komt.'


EYE on Isabelle Huppert
Eén van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia verdient het om een keer vol in de spotlights te worden gezet. Vanaf haar kleine maar indrukwekkende rol in Les valseuses (1974) en haar internationale doorbraak La dentellière (1977, Hupperts lievelingsfilm) speelde ze in meer dan 110 films. Werkte ze samen met o.a. Steven Spielberg, Martin Scorsese en Billy Wilder en won ze de prijs voor de beste actrice in Cannes, een Golden Globe, twee Césars, drie European Film Awards en vier acteerprijzen op het Filmfestival van Venetië, en werd voor Elle genomineerd voor een Oscar.

Met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. Haar personages houden vaak de touwtjes strak in handen om plotseling iets schokkends en impulsiefs te doen. En achter een gladde façade worstelen haar personages met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat.

GIGANT vertoont in juli en augustus een selectie van vier films die een hommage brengen aan de fenomenale actrice Isabelle Huppert.

LES VALSEUSES (1974)
14 & 16 juli

LA DENTELLIÈRE (1977)
21 & 23 juli

LA CEREMONIE (1995)
28 & 30 juli

LA PIANISTE (2001)
4 & 6 augustus

Dit programma is in samenwerking met EYE film Amsterdam.
La dentellière
La dentellière

Tijden & Tickets

zondag 21 juli
dinsdag 23 juli