Kapsalon Romy - i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Kapsalon Romy - i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Mischa Kamp
90 min.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.

*** Bekroond tot 'Beste Europese jeugdfilm 2019', op het Noorse International Children’s Film Festival.***
*** Bekroond met de award voor de ‘meest overtuigende film’ Giffoni Film Fest 2019.***
*** Bekroond met "Beste Kinderboek verfilming" Frankfurter Buchmesse.***
*** Uitgeroepen tot "Best Feature Film 2019" door zowel de kinderjury als door de volwassenjury op het 'Tel Aviv International Children's Film Festival'.***

____________________________________

21 SEP | Voorpremière i.h.k.v. WAD - Wereld Alzheimer Dag -
Aanvang: 16:15
I.s.m. het Alzheimer bestuur Oost Nederland vertoont Gigant op 21 september een exclusieve voorpremière van de film 'Kapsalon Romy'.
De film is voor iedereen van 8-88 jaar en gaat over beginnende Alzheimer en de kracht van familiebanden.

Kapsalon Romy - i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag
Kapsalon Romy - i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag
Kapsalon Romy - i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Tijden & Tickets