Jacob, Mimmi en de pratende honden

Jacob, Mimmi en de pratende honden Kinderfilm (4 t/m 7 jaar)

Edmunds Jansons
70 min.

Jacob woont in de stad en droomt ervan om net als zijn vader architect te worden. In eerste instantie heeft hij niet zoveel zin om bij familie te gaan logeren als zijn vader voor langere tijd op reis gaat. Zijn nichtje Mimmi is een dapper meisje met een grote mond en zijn oom is ervan overtuigd dat hij piraat is. Ze wonen in een buitenwijk. De kinderen leren elkaar echter steeds beter begrijpen en met een groep pratende honden, smeden ze samen plannen om hun prachtige park te redden uit de handen van een projectontwikkelaar.

Deze kleurrijke en levendige animatiefilm uit Letland, in de geest van Pluk van de Petteflet, werd geregisseerd door Edmunds Jansons. Het verrassende avontuur is gebaseerd is op het boek Dogtown van de Letse kinderboeken schrijfster Luize Pastore. Haar Engelstalige debuut viel in de prijzen # best new kids books 2018 Guardian pick.

Geschikt voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 7 jaar.

 

---------------

“Fraai, fantasievol en een lust voor het oog.” - ★★★★ Volkskrant

"De jeugd heeft de kracht om de wereld te veranderen – blijf daarin geloven. En dat maakt ‘Jacob, Mimmi en de pratende honden’ niet alleen een prachtig klein kunstwerkje door de manier waarop de film gemaakt is, maar bovendien een onbevangen en hoopvolle kijkervaring." - ★★★★  Cinemagazine

“Leuke Letse film met mondige kinderen en moedige honden.” - ★★★ NRC

“Kleurrijke, bruisende animatiefilm." - Parool

---------------

Jacob, Mimmi en de pratende honden
Jacob, Mimmi en de pratende honden

Tijden & Tickets