In Search of: Mozart

In Search of: Mozart The Great Composers | 250 jaar Beethoven

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Phil Grabsky
135 min.

Regisseur Phil Grabsky treedt ter letterlijk in de voetsporen van de componist en maakt een muzikale ontdekkingsreis naar het ware verhaal achter de mythe. Vanuit Mozart's krappe geboortehuis in Salzburg voert In Search of Mozart langs de vele vorstenhuizen van Europa waar vader Leopold met zijn wonderzoon de show stal. Fragmenten uit Mozart's oeuvre krijgen alle ruimte terwijl wereldberoemde historici, hedendaagse componisten en muzikanten ingaan op de genialiteit achter de melodieën en sporen van Mozart's persoonlijke geschiedenis.

Regisseur Grabsky ensceneert niets, maar gebruikt vele brieven die Mozart aan zijn ouders en zijn vrouw Constanze stuurde om langzaam een opgewekt, gedreven en avontuurlijk mens te doen herleven. In Search of Mozart ontrafelt zo het ware dramatische verhaal van een muzikaal talent die al eeuwen in staat is zowel het grote publiek als de muzikale avant-garde voor zich te winnen.

 

THE GREAT COMPOSERS
In 2020 vieren wij het 250ste geboortejaar van Beethoven. Ter ere van deze groot componist, vertonen wij vanaf januari 2020 de bekroonde serie documentaires over de bekendste componisten aller tijden: Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn. Deze documentaires zijn op en rond hun geboortedag te zien. Eengeweldige kans om de grootste componisten aller tijden beter te leren kennen en hun muziek opnieuw te beleven.

PROGRAMMA:
In search of Beethoven 5, 6, 15, 26 & 28 januari 2020

In search of Mozart 2,4 & 5 februari 2020

In search of Chopin Vanaf maart 2020 

In search of Haydn Vanaf 29 maart 2020 

A Beethoven Journey - Concerto Vanaf 16 december 2020

In Search of: Mozart

Tijden & Tickets

zondag 2 februari
dinsdag 4 februari
woensdag 5 februari