In Search of: Haydn

In Search of: Haydn The Great Composers | 250 jaar Beethoven

Phil Grabsky
108 min.

Mozart en Beethoven waren grote fans van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn (1732-1789). Haydn wordt vaak de ‘vader van de symfonie en het strijkkwartet’ genoemd, omdat hij aan beide onderdelen een grote bijdrage heeft geleverd. Op zoek naar Haydn vertelt – net als de documentaires over Mozart en Beethoven – in chronologische volgorde het verhaal van het leven en werk van de componist. Via persoonlijke en onthullende interviews met experts en fragmenten uit Haydns brieven krijgt het publiek niet alleen inzicht in Haydns muziek maar ook in de kunstenaar zelf.

Net als in het eerdere werk van Grabsky ligt in de film de nadruk op de optredens en op de vertolking van de muziek en is een feest voor oog en oor met optredens van beroemde hedendaagse muzikanten, onder wie Gianandrea Noseda, Sir Roger Norrington, Het Orkest van de Achttiende Eeuw met Frans Brüggen, het Endellion String Quartet, Christophe Rousset en Les Talens Lyriques, Ian Page en de Classical Opera Company, Ronald Brautigam, Sophie Bevan en Emmanuel Ax.

 

THE GREAT COMPOSERS
In 2020 vieren wij het 250ste geboortejaar van Beethoven. Ter ere van deze groot componist, vertonen wij vanaf januari 2020 de bekroonde serie documentaires over de bekendste componisten aller tijden: Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn. Deze documentaires zijn op en rond hun geboortedag te zien. Eengeweldige kans om de grootste componisten aller tijden beter te leren kennen en hun muziek opnieuw te beleven.

PROGRAMMA:
In search of Beethoven 5, 6, 15, 26 & 28 januari 2020

In search of Mozart 2,4 & 5 februari 2020

In search of Chopin Vanaf maart 2020 

In search of Haydn Vanaf april 2020

A Beethoven Journey - Concerto Vanaf 16 december 2020

In Search of: Haydn

Tijden & Tickets