I, Daniel Blake

I, Daniel Blake 9 SEP | Met inleiding door CODA Taalhuis

Filmticket normaal - I Daniel Blake
€ 7,00

Filmticket normaal - I Daniel Blake - Rolstoelplaats
€ 7,00

Filmticket Taalhuis - CODA vrijwilliger
€ 2,50

Ken Loach
97 min.

Met inleiding door CODA TaalhuisDe 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.

 

In 2016 Gouden Palm voor beste film in Cannes

_______________________________

"Simpel en direct sociaal-realistisch drama van het beproefde duo Ken Loach (regie) en Paul Laverty (scenario)." -  ★★★★ VPRO Cinema

"Sociaal melodrama dat stelling neemt. "- ★★★★ de Filmkrant

"De strijd van de kleine man tegen de gevestigde orde; Ken Loach is er een meester in om die op realistische wijze in beeld te brengen."  - ★★★★ Cinemagazine

_______________________________

9 SEP | Met inleiding door CODA Taalhuis
Aanvang: 20:15

I.s.m. CODA Taalhuis organiseert Gigant een éénmalige voorstelling van de film 'I Daniel Blake'. Voorafgaand aan de film verzorgt CODA Taalhuis een korte inleiding die dieper ingaat op het thema 'geletterdheid'.

Voor deze voorstelling geldt een speciaal tarief van €7,-. Er is voor deze voorstelling geen Vriendenkorting beschikbaar.

I, Daniel Blake
I, Daniel Blake
I, Daniel Blake

Tijden & Tickets

maandag 9 september