Honeyland

Honeyland GEANNULEERD | Prijzenwinnend en oogstrelend intiem portret over de laatste vrouwelijke honingjager van Europa

Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
87 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Zelf is ze net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken, haar omgeving is even ruig als gul. In een verlaten bergdorp, afgesloten van elektriciteit en stromend water, verzorgt ze haar bedlegerige moeder. In deze bijzondere setting filmden Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov een oogstrelend en intiem portret, waarin de hoofdpersonen zich vaak onbespied lijken te wanen.

De komst van een echtpaar met een caravan vol kinderen zorgt voor een onverwachte dramatische wending. Vanaf een bergtop kijkt Hatidze toe hoe hun kudde runderen het dorp overspoelt. De ruwe manier waarop de dieren en kinderen worden behandeld, staat in sterk contrast met Hatidzes liefdevolle relatie met de bijen. Als de vader hoort hoeveel haar honing oplevert, begint hij interesse te tonen in de bijenhouderij. Begrijpt hij ook haar belangrijkste regel, namelijk dat je nooit meer wegneemt dan de bijen kunnen missen? 

Honeyland sleepte 11 internationale prijzen binnen. Op het Sundance Festival 2019 werd de film bedolven onder lovende kritieken en bekroond met de Cinematography Award, Grand Jury Prize en de World Cinema Documentary Special Jury Award.

 

------------

“Honeyland is een wonder van een film over de omgang met de natuur en met elkaar. Een verhaal om stevig in je hart te sluiten.” - ★★★★★ Trouw

“Honeyland is een volkssprookje in de vorm van een documentaire.” - ★★★★ Volkskrant

“Gloedvol, zoetzuur, scherp observerend documentairedebuut, dat al een scheepslading festivalprijzen won.” - ★★★★ Cinema.nl

“Gloedvol, zoetzuur en scherp observerend.” -  ★★★★ VPRO Cinema

“Poëtisch observerende, hybride documentaire.” - ★★★ NRC

“De visuele kracht laat Honeyland uitstijgen boven een gewoon portret.” - Filmkrant

------------

Honeyland

Tijden & Tickets