Gräns

Gräns

Normaal
€ 9,00

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Ali Abbasi
101 min.
Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd.

Zweeds gesproken • 101 min • 2018 • Zweden, Denemarken


"de ideale kijkervaring laat je Tina's ware identiteit samen met haar ontdekken."
★★★★ De Volkskrant

“fascineert door de beide voortreffelijke hoofdvertolkers.”
★★★★ AD

"een fantastisch juweeltje, dat dit jaar in Cannes zeer terecht werd gelauwerd.”
★★★★ Telegraaf 

“een van de meest originele, gedurfde en verontrustende films van het jaar”
★★★★ NRC

"Fascinerend hoe Abbasi horror met drama laat versmelten"
★★★★ Trouw

“Zoals dat in de beste genrefilms gebeurt, maakt Abbasi juist door een stapje afstand van de realiteit te nemen een veelzeggend werk over onze hedendaagse wereld.”
Parool

★★★ Winnaar European Film Awards - Peter Hjorth - Best Visual Effects ★★★
"De visual effects in GRÄNS (BORDER) zijn subtiel en onzichtbaar. Ze ondersteunen de vertelling en houden de kijker aan de film gekluisterd. Op het emotionele hoogtepunt spelen de visuele effecten zelf een rol in het verhaal en slepen de kijker mee de vertelling in. Als zondanig vervullen de visuele effecten het belangrijkste doel van kunstenaars en ambachtslieden bij het maken van films; dienstbaar zijn aan het verhaal. In aanvulling hierop brengen ze de film naar een hoger plan en nemen ons mee naar een plek die niet bestaan zou hebben zonder de hulp van naadloze visual effects van wereldklasse."


________________________________

NABESPREKEN: MA 3 DECEMBER 19:30
Met Bram Rutgers
Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Bram Rutgers is hierbij de gespreksbegeleider en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.
Gräns
Gräns

Tijden & Tickets

maandag 17 december
dinsdag 18 december