Frida Kahlo

Frida Kahlo Arts in Cinema | Een reis door het leven van een van de bekendste vrouwelijke iconen

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal Rolstoelplaats
€ 9,50

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Vrijwilligers
€ 0,00

Ali Ray
90 min.

Frida Kahlo’s legendarische stijl, levenslust, mannen, vrouwen, politiek en haar Mexicaanse afkomst hebben haar generaties lang een alomtegenwoordig feministisch icoon en stijlmuze gemaakt. Maar wat weten we van haar als kunstenaar? Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt Exhibition On Screen de buitengewone symboliek en thema’s in Frida Kahlo’s schilderijen. We bekijken haar alomtegenwoordige zelfportretten maar ook haar minder bekende werken die resulteren in een feest van levendigheid en kleur op het scherm.

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. 

--------------

“De deskundige inzichten en achtergrondinformatie van wereldberoemde kunstcuratoren samen met Kahlo’s eigen woorden uit door haar geschreven brieven maakt deze intieme documentaire uiterst compleet en een voorrecht om naar te kijken.” - ★★★★ Cinemagazine

"Geleid door de woorden van de kunstenaar zelf biedt deze film een gedetailleerde toegang tot haar werk, waardoor een licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak over het hoofd werd gezien in verhalen over haar dramatische leven." - FilmKrant 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Frida Kahlo

Tijden & Tickets

zondag 4 oktober