For Sama

For Sama Beste Europese documentaire, Cannes 2019

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Normaal Rolstoelplaats
€ 9,50

Filmticket - Discount groepen
€ 7,00

Waad Al-Khateab, Edward Watts
100 min.

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kataeb legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kataeb en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

 

------------------

“Regisseur Waad al-Kateab legt haar ervaringen in Aleppo vast met ongelooflijke moed en vastberadenheid.” – ★★★★★ Independent 

“For Sama verweeft haar zeer persoonlijke verhaal met een breder politiek verhaal.” - ★★★★ The Guardian

------------------

For Sama
For Sama

Tijden & Tickets

donderdag 23 januari
vrijdag 24 januari
zondag 26 januari
dinsdag 28 januari
vrijdag 31 januari
woensdag 5 februari
zondag 9 februari