Fjord

Fjord 5 JULI met inleiding door Annemiek van Loon “Op safari in je achtertuin”

Jan Haft
52 min.

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

5 JULI | Inleiding door Annemiek van Loon 

Annemiek van Loon heeft een levenslange ervaring in de groene wereld. Als hogeschooldocent vegetatiekunde, beplantingsleer en urban forestry op VanHall-Larenstein heeft zij haar fascinatie voor de natuur jarenlang overgebracht op haar studenten. Daarnaast is ze adviseur, coach, examinator European Treetechnician, adviseur van de Bomenstichting en schrijver van veel artikelen. Inmiddels is ze bewoner van de Veluwe en besteedt ze haar energie onverminderd aan haar bijenkasten en natuurtuin. Trots als een pauw is ze als de Kievitsbloemen weer bloeien, het veenmos zich uitbreidt en de Klaverzuring en het Dalkruid hun kop weer opsteken. Deze thuisbasis levert haar veel kennis op maar is bovenal een bron van energie en inspiratie voor haar dagelijkse werk.

 

--------------

“Fjord is een natuurfilm die de complexiteit van een bijzonder ecosysteem goed in beelden weet te vangen. Hoewel de nadruk ligt op beleving, is de film tegelijkertijd informatief en spectaculair. Voor de liefhebber van de betere natuurfilm valt er in ‘Fjord’ dan ook genoeg te beleven.” - ★★★★  Cinemagazine

"Aandacht voor de invloed van de warme golfstroom op het leefklimaat en mooie beelden van het koraalrif en de honderden watervallen." - ★★★ NRC 

"In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis."- Filmtotaal

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal is er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveerd betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u bij de entree van GIGANT vragen om een duo-seat kaartje. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Fjord
Fjord
Fjord

Tijden & Tickets