Filmcursus: Moving Images

Filmcursus: Moving Images WEDSTRIJD | Met de film "The Idol", van Hany Abu-Assad

Normaal
€ 17,50

Vriendenticket
€ 15,00

150 min.
MOVING IMAGES
wat ons raakt op het witte doek


Wat raakt ons in deze tijden wanneer we op het grote doek bewegende beelden zien:
Beelden die ons raken?
Films zijn vaak, op welke manier ook, een weerslag van wat er om ons heen gebeurt. Denk aan grote onderwerpen als gender en racisme. Maar ook universele en tijdloze onderwerpen zoals familie of (wed)strijd. Misschien klinken ze marginaal maar kijk eens om je heen en je ziet dat alles, overal een wedstrijd lijkt. Hoe is dat in het Filmhuis?

Film: 'The Idol' van Hany Abu-Assad
Het maakt niet uit of je veel of weinig of zelfs geen tv kijkt: iedereen weet dat momenteel van alles een wedstrijd wordt gemaakt. Van bakken tot tatoeëren, van de Mol tot de liefde. Hysterisch of respectvol, elke vorm lijkt er te zijn. Ook in films is het een “mooi” onderwerp. Vaak gepaard gaand met een bespiegeling op de wereld van dat moment. 
Tot wat voor films dat leidt, toont deze avond. Met natuurlijk een mini filmquiz tot slot. De wedstijd dringt door tot in Gigant.

__________________________________________

Moving Images is een maandelijkse filmcursus van oktober t/m januari. De cursus begint met een lezing door Gerlinda Heywegen van 45 min. met veel verklarende filmfragmenten en aansluitend de prachtigste films. De cursusavonden zijn ook los van elkaar te bezoeken.

Aanvang: 19:45
Entree: €17,50/€15,-*
Volledige cursus: €60,-/€50,-*

Klik op één van de onderstaande opties voor een passe-partout.
Passe-partout volledige cursus €60,-
Passe-partout volledige cursus €50,-*


 *Vrienden van Gigant.
Filmcursus: Moving Images

Tijden & Tickets

dinsdag 22 januari