Figlia mia

Figlia mia

Normaal
€ 9,00

Kind t/m 13 jaar
€ 5,00

Vriendenticket
€ 7,00

Laura Bispuri
114 min.
De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina (Valerio Golino). Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica (Alba Rohrwacher) haar biologische moeder is. Wanneer Angelica gedwongen wordt om te verhuizen vanwege financiële problemen, vraagt ze om Vittoria te mogen ontmoeten. Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker. Het zonovergoten Sardinië is de setting van deze zomerse film.
Figlia Mia ging in Berlijn in première en was genomineerd voor een Gouden Beer. 
Regie: Laura Bispuri • Italiaans gesproken • 114 min • 2018 • Italië“Actrices Alba Rohrwacher en Valeria Golino zijn voortreffelijk als moeders, maar vooral de metamorfose van dochter Vittoria maakt indruk”.
**** De Volkskrant

"De film is op z’n sterkst als hij niets uitlegt, maar op de alledaagse, terloopse interacties tussen de drie vrouwen focust."
*** NRC

“Het ruige Sardinië vormt een fraaie, niet al te nadrukkelijk aanwezige achtergrond voor dit aardige verhaal, dat grotendeels uit de hand en dicht op de huid werd gefilmd. Sommige dialogen dragen net als Angelica iets te veel simpele symboliek in zich, andere zijn juist verrassend tegendraads”.
Het Parool
Figlia mia
Figlia mia

Tijden & Tickets

woensdag 19 september
donderdag 20 september
vrijdag 21 september
zaterdag 22 september
zondag 23 september
woensdag 26 september
vrijdag 28 september
zaterdag 29 september
zondag 30 september
dinsdag 2 oktober
woensdag 3 oktober