Fearless

Fearless i.h.k.v. CODA tentoonstelling: ‘Beauty of the Battle’

Ronny Yu
103 min.
Jet Li's laatste martial arts epos, Fearless, is gebaseerd op het leven van de legendarische Chinese martial arts meester Huo Yuanjia (1869-1910). Met adembenemende stunts, uitgevoerd in één van de duurste sets ooit gebouwd. Een groots spektakel waar je als kijker volledig in wordt meegezogen.

Fok Yuanjia (Jet Li) droomt ervan de reputatie van zijn vader voort te zetten en één van de beste vechters in en buiten China te worden. Goed op weg om dat doel te bereiken wordt zijn familie zwaar getroffen. Fok’s vader (Collin Chou) komt om tijdens een gevecht en ook de andere leden van het gezin blijven niet ongeschonden.

Diep vernederd door dit verlies ontvlucht Yuanjia zijn ouderlijk huis en leidt jarenlang een zwervend en nutteloos bestaan. Maar net voor hij alle hoop opgeeft komt hij de oude oma Sun tegen. Zij en haar blinde kleindochter verwelkomen hem hartelijk in hun dorpje en laten geven hem een nieuwe reden om te vechten voor een doel dat een gevecht waard is. In zijn nieuwe gedaante Huo Yuanjia, neem hij zich voor de droom van zijn vader waar te maken, winnen tijdens een internationale vechtwedstrijd.

Regie: Ronny Yu | Engels, Mandarijn gesproken | 103 min | 2006 | China 

_________________________________

In het kader van de tentoonstelling 'Beauty of the Battle' vertoont Gigant i.s.m. met Coda de komende periode films die aansluiten bij dit thema en de gelijknamige tentoonstelling in CODA museum.

Films:
Waltz With Bashir | z
o 14 & di 16 oktober  
McQueen | 
zo 11 & di 13 november 
Fearless | 
zo 9 & di 11 december 
Hoe tem je een draak – Junior editie | 
Wo 2 januari 
Once Upon a Time in the West | 
zo 13 & di 15 januari


De schoonheid van strijd in CODA Museum ‘Beauty of the Battle’

Geweld, strijd en haat roepen in eerste instantie afkeer op. Toch kan er ook schoonheid schuilen in gevecht en strijd, bijvoorbeeld wanneer ze onderdeel uitmaken van een dansvoorstelling of verbeeld worden in een schilderij. In Beauty of the Battle confronteert CODA Museum Apeldoorn de bezoeker met deze schijnbare tegenstelling. Gastcurator Wim van der Beek maakte met het werk van 22 kunstenaars in opdracht van CODA directeur Carin Reinders deze tentoonstelling waarin de grenzen worden verkend van haat en liefde, gevaar en schoonheid. Beauty of the Battle is een indrukwekkende presentatie die schilderkunst, beeldhouwkunst, videokunst, performancekunst, installaties en dans verbindt. De tentoonstelling is te zien in CODA Museum Apeldoorn van 30 september 2018 tot en met 3 februari 2019.

• Meer informatie over de tentoonstelling
Fearless

Tijden & Tickets