Été 85

Été 85 Zomerliefde aan de Normandische kust 1985, de nieuwe film van de Franse topper François Ozón

François Ozon
100 min.

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Gebaseerd op de klassieker 'Dance on my grave',  de roman van van Aidan Chambers.

--------------

"François Ozon weet de leefwereld van een adolescent met grote precisie te treffen." - ★★★★ NRC

“François Ozon zet de jaren tachtig sfeer fraai neer. Een warm, oprecht drama.” - ★★★★ Volkskrant

“De sfeer van de jaren 80 wordt in kleding, haardracht en muziek perfect geraakt. Ozon weet alles tot een pakkend geheel te smeden.” - ★★★★ AD  

“Été 85 is spitsvondig en druipt van de zwoelheid vermengd met tragiek.” - ★★★★ Filmvandaag

"Een heerlijke dwarsdoorsnede van de jaren tachtig. Een warm bad met nostalgische bubbels. Een van Ozons levendigste films in jaren." - Parool 

“De regisseur zorgt voor een koesterend zomerzonnetje, waarin het ondanks alle leed prettig toeven is.” - Telegraaf

“Ozon weet met zijn twee jonge acteurs een mooi beeld te creëren van opgroeien in de jaren tachtig.” - Trouw

“In stilistisch opzicht is Été 85 een heerlijk nostalgische bonbon. Poloshirts, geföhnde jongenskapsels, dansen met je ellebogen, een dikke walkman op je oren – wie net als de regisseur zelf tiener was rond 1985 kan zijn hart ophalen.” - Filmkrant

“De ideale film voor de zomer van 2020.” - De Filmrecensent

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Été 85
Été 85
Été 85

Tijden & Tickets